Colònies infantils i activitats educatives lúdiques

Activitats d’un dia o colònies infantils?

Arriba el bon temps i amb ell la possibilitat de gaudir de la natura. Desafortunadament, molts pares tenen durant la setmana horaris de treball llargs, que no els deixen gaudir a l’aire lliure amb els petits de la casa.

Mestempslliure.cat són especialistes en l’organització d’activitats per a nens, amb una base lúdico-educativa. Els més petits de la casa ja poden tenir el seu dia especial en contacte amb la natura gràcies a les activitats d’un dia, tornant per dormir a casa.

Les sortides escolars d’un dia són una experiència educativa complementària a l’escola que permet apropar-se a la natura i viure experiències vivencials i de descoberta, alhora que s’enforteixen els vincles dins el grup classe.

Les temàtiques serveixen com a guia per desenvolupar tallers i activitats adaptades al projecte pedagògic de cada escola.

.Per als més grans, a més de les activitats d’un dia, també podem trobar amb colònies per a nens d’infantil i primària, així com per a noies i nois de secundària. La durada és d’uns  3-5 dies, éssent habitual que comencin en dilluns i sigui el divendres la tornada a casa,

Organització de les colònies escolars

Les colònies es planifiquen i adapten a cada centre d’interès segons les necessitats de cada grup, tenint molt present les particularitats de cada grup a l’hora d’escollir:

 • La casa de colònies i l’entorn
 • El projecte pedagògic de cada centre
 • L’edat dels participants

Unes instal·lacions amb un bon servei, confort i bona situació combinades amb un equip de monitors professionals i vocacionals són garantia d’èxit a totes les estades. Tot l’esforç dels monitors s’enfoca a garantir la seguretat, a afavorir la motivació i l’ambient participatiu i a que el nen gaudeixi i sigui protagonista d’una experiència lúdica i enriquidora.

colonies escolars

Activitats d’un dia

Les activitats d’un dia van dirigides a nens de totes les edats, havent-hi activitats per a realitzar a l’escola i activitats extraescolars.

Activitats d’un dia a l’escola

Un dia d’activitats a l’escola és una manera ludico-educativa per trencar la rutina i motivar als nens per realitzar activitats que es surten de les matèries habituals i estàndars, però que aporten contingut amb valor afegit:

 • Activitats de sensibilització: activitats pròpies de les persones amb diversitat funcional, adaptades per als nens: escriptura en braile, llengua de signes, futbol a cegues.. amb la finalitat de reforçar la cohesió grupal i sensibilitzar l’infant envers a les persones diferents i/o que pateixen una diversitat funcional.
 • Animacions: coincidint amb festivitats i èpoques determinades de l’any, es realitzen activitats d’un dia on els nostres monitors es transformen en personatges del folklore popular (La castanyera, el Pare Noël, Carnestoltes..) i endinsen als nens en aquest ambient participatiu i de coneixement de la nostra cultura folklorica.
 • Ponis i animals exòtics a l’escola

Activitats d’un dia , sortides escolars

Les sortides escolars d’un dia estan pensades per ser una experiència educativa diferent a la rutina del dia a dia a l’escola, afavorint les experiències vivencials i de descoberta per un mateix.

Totes les activitats de mestempslliure.cat estan relacionades amb la natura, el seu coneixement i el respecte:

 • Activitats de granja, descoberta i recolecció de plantes aromàtiques, plantada d’arbres..
 • Activitats de circ: trapezi, monocicles, malabars, maquillatge…
 • Visita a la reserva de Rucs del Corredor
 • Activitats acuàtiques: canoa, piscina dirigida, iniciació a piragüisme..
 • Activitats artesanals al Poble Espanyol

El ventall d’activitats a realitzar és molt divers i es va actualitzant, sempre amb la idea de poder oferir als nens experiències emocionants i educatives.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *